Hogyan segíti a játék a gyermekem fejlődését?

 

Segíti a problémamegoldó gondolkodás fejlődését


Bizonyára nem árulunk el nagy titkot, amikor azt mondjuk, kisgyermekkorban játékok útján tanulunk beszélni, gondolkodni és mozogni.

A különféle játékok segítségével fejlődik a problémamegoldó készségünk, a kommunikációs képességeink, illetve a tanulási hatékonyságunk is.

Az egyes képességfejlesztő játékok alkalmával a gyermekek kénytelen lesznek mérlegelni az adott szituációkban, hogy így képessé váljanak legyőzni az előttük álló akadályokat.

Mondanunk sem kell, milyen nagy hasznát veszik majd ennek felnőtté válásukat követően is.


Komoly szerepe van a szociális készségek fejlesztésében


A közös játékok például a pingpong a gyermekek kapcsolatteremtő készségeit is fejleszti. Ezáltal ugyanis megtanulnak csapatban dolgozni, a cél elérése érdekében együttműködni a másikkal.

Az interaktivitás, az együttműködés és a hatékony kommunikáció például egy közös pingpong parti során pedig az évek múlásával egyre fontosabbá válik. Eleinte csak a játékok során, később azonban az élet más területein is rengeteget profitálnak ebből.

Érdemes tehát különböző készségfejlesztőkkel segíteni a gyermek fejlődését, amiben a pingppong egy remek játék lehet. ez ugyanis jelentősen megnöveli az esélyeit a későbbi sikerek elérésére.