A Sponeta

 

A Sponeta

Németország és Európa legnagyobb pingpongasztal gyártója, mely több évtizedes múltra tekint vissza.
A Sponeta márka népszerűségét jelzi, hogy közel 80 országban van jelen.
Verhetetlen modellválasztékával egyedülálló a hazai és nemzetközi piacon egyaránt.
A magas minőség folyamatos szinten tartásáról a kifinomult tervezés, 3D-s szimuláció és termékfejlesztők csapata gondoskodik.
Az 1993 óta megrendezésre kerülő türingiai Sponeta Kupa és a brémai Senior VB főszponzora.


A türingiai székhelyű Sponeta (ejtsd: sponéta) Európa legnagyobb pingpongasztalgyártója.
Kiváló minőségű pingpong  asztalokat gyárt, legyen akár hobbi, gyakorló vagy verseny  célra.
Mivel kiváló minőséget állít elő, számos nagy márkák is a Sponeta-val gyártatnak.

Tradíció
A Sponeta egy háló- és kötélkészítő vállalkozásból indult el. Kezdetben különféle sportárut, így pingpongasztal hálót gyártottak, majd fokozatosan áttértek magára a pingpongasztalok készítésére. Az elmúlt négy évtized során a Sponeta jelentős tapasztalatra tett szert a ping-pongasztal gyártás területén, de a tapasztalat mellett nagy hangsúlyt helyez az állandó fejlesztésre, hogy megfeleljen a modern kor kihívásainak is.Made in Germany
Német precizitással készült termékek. A Sponeta csak olyan terméket vezet be  a piacra, melyet saját laboratóriumában alaposan letesztelt és megfelel a vele szemben támasztott magas minőségi elvárásoknak.
A magas minőséget garantálandó a teljes gyártási folyamat EN ISO 9001:2008 szerint tanúsított.
A gyártás kizárólag a németországi gyárban történik, ahol a legfejlettebb technológiát, pl a 3D szimulációs tervezést alkalmazzák.
A Sponeta több mint 80 országban képviselteti magát. A Sponeta márka mára megkerülhetetlen fogalom lett az asztalitenisz nemzetközi világában.

A Sponeta az asztalitenisz elkötelezett támogatója. Nemcsak német, hanem több európai kupának volt eddig is a főszponzora, mint például a közelmúltban Brémában megrendezett szenior világkupának is.

A Sponeta sikerének története:
A türingiai tartománybeli Schlotheim a középkorban a len termesztésről volt híres, és ezért lett később a település a kötélfonás, hálókészítés központja. Mivel, hogy Schlotheim  fontos kereskedelmi útvonalak mellett helyezkedett el, egyre több jellemzően köteles cég települt ide, a város élete felpezsdült.
A Sponeta név eredetileg három szó kombinációjával jött létre. SPOrtartikel, azaz sportcikkek, NEtze, azaz a háló, TAuen, vontatókötél .1955 jött létre a gyár Németország keleti felén 3 nagy vállalat összeolvadásának eredményeképpen. Előbb pp.hálót gyártottak, majd 1971 től kezdve a termékportfóliót fokozatosan bővítették saját asztalok gyártásával. , előbb beltérit, majd kültérit. 1972 -től pedig már verseny asztalokat is készítettek.
A Sponeta név azt követően válhatott nemzetközileg elismerté, hogy a Germina szövetség teljes jogú  tagjává választották. Ekkor már egész Türingiában majd 4000 alkalmazottal, és 14 egyéb üzemmel büszkélkedhetett a Sponeta kombinát.
Az igazi mérföldkő az volt, hogy az ITTF(International Table Tennis Federeation) nemzetközi asztalitenisz szövetség is jóváhagyta a versenyeken a  Sponeta hálók használatát. Ezt több nemzetközi elimserés is követte.
1989/90 nagy változást hozott a vállalat életébe. A rendszerváltást követően a cég egy reorganizációs folyamaton ment keresztül. A Sponeta márka ma is ismert termékportfoliója ekkor lett megalkotva.

1991-ben az iskolai bútorgyártás is kezdetét vette.

1993-ban privatizálták a vállalatot. Egy korábbi management tag vásárolta meg a céget, így lett tulajdonképpen családi vállalkozássá.