A pingpongról kicsit másképpen (4 érdekesség az asztalitenszről)

 

1. A pingpong és az asztalitenisz valójában nem ugyanaz


Az Index sporttudomány rovatában megjelent részletes cikkből kiderül, hogy az asztalitenisz és a pingpong nem ugyanaz. A cikk összefoglalja, hogy az asztalitenisz az 1950-es évek végéig Ping Pong néven volt jelen a köztudatban, ekkor azonban megjelentek az úgynevezett szoftütők, ez pedig egyesek szerint befolyásolja a játék menetét is.


Ping Pongban lassabbak a labdák, ezért egy-egy ütésváltás is hosszabb, ráadásul minden játékos ugyanolyan ütővel játszik, ezért az ütők közti különbség nem lehet befolyásoló tényező.


2. Lábbal is lehet pingpongozni


És most nem a lábteniszre gondolunk. A Teqball egy magyar találmány, és lényegében arról van szó, hogy egy pingpongasztalon focizunk - vagy inkább lábtengózunk. Az évekkel ezelőtt a Kickstarteren induló kezdeményezés ma már kiforrott, saját speciális asztallal és a sporthoz fejlesztett kiegészítőkkel és applikációkkal is rendelkezik.


3. Sörpong


A sörpong (vagy sörpingpong) egy mára közkedvelt ivójátékká nőtte ki magát. Évtizedekkel ezelőtt az amerikai egyetemisták kezdték el játszani, mára azonban világszerte űzik. A játék során az ellenfél sörrel megtöltött poharaiba kell juttatnod a labdát, ezt követően neki fel kell hajtania az adott pohár sört.


4. A pingponglabda nagyobb pusztításra képes, mint gondolnád


Valószínűleg te sem gondoltad, hogy egy apró, törékeny pingponglabda képes átlyukasztani egy ütőt - feltéve, hogy a hangsebességnél gyorsabban halad. Ha nem hiszed, nézd meg ezt a videót.


Ha esetleg te is ismersz néhány érdekességeket a pingpongról, oszd meg velünk hozzászólás formájában! Ha pedig tetszett a cikk, oszd meg ismerőseiddel!